Ačkoliv nejsem profesionální vyučená kuchařka, mám na vaření talent. Klasickými recepty se řídím málokdy, spíše se jimi inspiruji a vymýšlím svoje vlastní kreace, které jsem se rozhodla začít si zapisovat a uveřejňovat je. Je klidně možné, že některý z mých receptů nebude nejoriginálnější, ale je stoprocentní, že jsem jej nevyčetla v žádné kuchařce, prostě mě tak napadlo suroviny skombinovat. Přeji dobrou chuť.

Aunque no soy cocinera profesional tengo un genio cocinero. Solamente algunas veces me atengo a las recetas clásicas, más bien me sirven como inspiración para inventar mis propias recetas. He decidido empezar a apuntarlas y publicarlas. Es posible que algunas de mis recetas no será muy original pero lo que es seguro es que todas estas recetas son mis inventos…¡Que aproveche!

6. 4. 2012

Zákusek z čokoládové zakysané smetany s jahodami a banánem/ Bizcocho de creme fraiche chocolate con platano y fresas

 CZ/ doba přípravy: 10 min + 1 den na zaležení
        počet porcí: 4 – 6

Suroviny:
* piškoty
* 400 ml creme fraiche (nebo zakysaná smetana)
* 4 lžíce Nesquiku
* 1 lžíce cukru krupice
* 2 střední banány
* jahody
* čokoláda na vaření

Příprava:
Creme fraiche smícháme s Nesquikem a cukrem. Nakrájíme banány a jahody na plátky. Do salátové mísy vložíme igelitový sáček a začneme pokládat jednotlivé vrstvy zákusku. Nejdříve vrstvu piškotů, které rozložíme po celém obvodu budoucího zákusku. Následuje vrstva čokoládového creme fraiche, na ni poklademe banány, opět creme fraiche, další vrstva piškotů, creme fraiche, jahody, creme fraiche a poslední vrstva piškotů. Překryjeme okraji igelitového sáčku a zatížíme pokličkou, nebo talířem, aby se dovnitř nedostal vzduch a pachy. Vložíme na 24 hodin do lednice.
Následující den vyndáme z mísy na talíř, odstraníme igelitový sáček a povrch pokryjeme čokoládovou polevou.
Dobrou chuť!
------------------
ES/  tiempo de preparación: 10 min + 1 día
       raciones: 4-6

Ingredientes:
* 400 ml de creme fraiche
* bizcocho para tiramisu Fontaneda
* 4 cucharas de Nesquik
* 1 cuchara de azúcar
* 2 plátanos medianos
* fresas
* chocolate para fundir para postres

Preparación:
Mezclar la creme fraiche con Nesquik y azúcar. Cortar los plátanos y fresas en laminas. Poner una bolsa de plastico en una ensaladera. Empezar a poner las capas. Primero el bizcocho, despues un poco de creme fraiche, plátanos, creme fraiche, bizcocho, creme fraiche, fresas, creme fraiche y como último el bizcocho. Tapar por encima con el borde de la bolsa y con un plato para que no entre el aire. Poner en la nevera para 24 horas.
El día siguiente poner en un plato, sacar la bolsa de plastico y cubrir el bizcocho con la chocolate para fundir.
¡Que aproveche!

Žádné komentáře:

Okomentovat