Ačkoliv nejsem profesionální vyučená kuchařka, mám na vaření talent. Klasickými recepty se řídím málokdy, spíše se jimi inspiruji a vymýšlím svoje vlastní kreace, které jsem se rozhodla začít si zapisovat a uveřejňovat je. Je klidně možné, že některý z mých receptů nebude nejoriginálnější, ale je stoprocentní, že jsem jej nevyčetla v žádné kuchařce, prostě mě tak napadlo suroviny skombinovat. Přeji dobrou chuť.

Aunque no soy cocinera profesional tengo un genio cocinero. Solamente algunas veces me atengo a las recetas clásicas, más bien me sirven como inspiración para inventar mis propias recetas. He decidido empezar a apuntarlas y publicarlas. Es posible que algunas de mis recetas no será muy original pero lo que es seguro es que todas estas recetas son mis inventos…¡Que aproveche!

6. 4. 2012

Šťavnatá čína z králičího masa s rýží a avokádem/ Conejo sabroso al estilo chino con arroz y aguacate

CZ/ doba přípravy: cca 30 min
       počet porcí: 2

Suroviny:
* 200 g králičího masa
* 1 cibule
* 1 červená paprika
* 1-2 stroužky česneku
* sojová omáčka
* worchesterová omáčka
* chilli omáčka (nebo tabasco)
* lžička nasekané petrželové natě
* sůl, pepř
* červené víno
* solamyl
* olivový olej
* avokádo
* rýže bismati

Příprava:
Vykostíme králičí nožky (maso je šťavnatější) a maso nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, lžičku nadrobno nasekané petrželové natě, 1-2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci worchestrové omáčky, lžičku chilli omáčky (nebo tabasco) a 1-2 lžíce solamylu. Promícháme a necháme uležet hodinku v lednici.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a orestujeme na pánvi na olivovém oleji až zesklovatí. Podlijeme trochou červeného vína a lžící sojové omáčky. Počkáme, až se tekutina odpaří a přidáme naložené králičí maso. Restujeme tak dlouho, až maso změkne. Přidáme na plátky nakrájenou červenou papriku, podlijeme troškou vína a restujeme ještě 3 minuty. Případně dosolíme.
Podáváme s rýží bismati a avokádem.
Dobrou chuť!
--------------------
ES/ tiempo de preparación: cca 30 min
       raciones: 2

Ingredientes:
* 200 g de carne de conejo
* 1 cebolla
* 1 pimiento rojo
* 1-2 dientes de ajo (triturado)
* 1 cucharita de perejil picada
* salsa soja
* salsa worchester
* salsa chilli
* sal, pimienta
* vino tinto
* maizena
* aceite de oliva
* aguacate
* arroz bismati

Preparación:
Deshuesar las patas del conejo (la carne de las patas es más sabrosa) y cortar la carne en trozos pequeños y finos. Poner sal, pimienta, ajo triturado, perejil, 1-2 cucharas de salsa soja, 1 cuchara de salsa worchester, 1 cucharita de salsa chilli y 1-2 cucharas de maizena. Mezclar y dejar una horita en la nevera.
Cortar la cebolla en tiras finas y saltearla en una sarten en aceite de oliva hasta que empieze cojer color. Echar un poco de vino tinto y cuchara de salsa soja. Sofreír un rato más hasta que se pierda el líquido. Añadir la carne y saltear hasta que se ponga tierna. Añadir el pimiento rojo cortado en tiras, echar un poco de vino tinto y saltear unos 3 minutos más. Poner ¨la sal si hace falta.
Acompañar con arroy bismati y aguacate.
¡Que aproveche!

Žádné komentáře:

Okomentovat