Ačkoliv nejsem profesionální vyučená kuchařka, mám na vaření talent. Klasickými recepty se řídím málokdy, spíše se jimi inspiruji a vymýšlím svoje vlastní kreace, které jsem se rozhodla začít si zapisovat a uveřejňovat je. Je klidně možné, že některý z mých receptů nebude nejoriginálnější, ale je stoprocentní, že jsem jej nevyčetla v žádné kuchařce, prostě mě tak napadlo suroviny skombinovat. Přeji dobrou chuť.

Aunque no soy cocinera profesional tengo un genio cocinero. Solamente algunas veces me atengo a las recetas clásicas, más bien me sirven como inspiración para inventar mis propias recetas. He decidido empezar a apuntarlas y publicarlas. Es posible que algunas de mis recetas no será muy original pero lo que es seguro es que todas estas recetas son mis inventos…¡Que aproveche!

4. 4. 2012

Rizoto z pečeného kuřete / Risotto de pollo asado

CZ/ Nedávno jsem si na trhu koupila půlku pečeného kuřete. Bylo vynikající, ale sníst jsem zvládla jen čtvrtku. Tak jsem zbylou čtvrtku obrala a maso se šťávou využila do rizota. Je to jednoduchý a rychlý pokrm.

doba přípravy: cca 20 min
počet porcí: 2-3

Suroviny:
* maso ze čtvrtky kuřete (prsa) se šťávou
* mrkev (nakrájená na kostičky)
* hrst hrachu
* 15 fazolových lusků (nakrájených na menší kousky)
* ½ červené papriky (na kousky)
* 2 stroužky česneku
* malá sklenice krátkozrné rýže
* sůl
* barvivo na paellu
* kávová lžička grilovacího koření
* nastrouhaný sýr ementál

Příprava:
Rozpůlíme stroužky česneku, nasekáme je na plátky a na olivovém oleji je restujeme. Přidáme hrách, fazolové lusky, mrkev a papriku. 3 minuty restujeme. Přidáme kuřecí maso se šťávou a restujeme další minutu. Přidáme sklenici rýže a 2,5 sklenice vody. Osolíme, přidáme barvivo na paellu (není nutné) a grilovaní koření. Na mírném ohni necháme vypařit a vstřebat vodu, až je rizoto měkké.
Posypeme sýrem.
-----------------
ES/En el mercado compraba medio de pollo asado. Era muy rico pero no pude comerle entero, solamente un cuarto. El otro cuarto con la salsa me servió bien para la preparacion del risotto. Es una receta fácil y rápida.

tiempo de preparación: 20 min
raciones: 2-3

Ingredientes:
* ¼ de pollo asado (pechuga) con salsa
* zanahoria (cortada en trozos)
* 1 manojo de guisantes
* 15 echotes (cortados en trozos)
* ½ de pimiento rojo (en trozos)
* 2 dientes de ajo
* 1 vaso de arroz redonda
* sal
* colorante alimentario
* cucharita del especies para barbacoa
* queso emental rallado

Preparación:
Picar el ajo en láminas y sofreír en 2 cucharas de aceite de oliva. Añadir guisantes, echotes, zanahorias y pimiento rojo. Saltear 3 minutos y despues añadir la carne de pollo asado con su salsa. Saltear otro minuto. Añadir un vaso del arroz y 2,5 vaso del agua. Poner la sal, el colorante (no hace falta) y especies para barbacoa. Cocinar en fuego lento hasta que se evapore todo el líquido.
Por encima poner el queso rallado.
¡Que aproveche!

Žádné komentáře:

Okomentovat