Ačkoliv nejsem profesionální vyučená kuchařka, mám na vaření talent. Klasickými recepty se řídím málokdy, spíše se jimi inspiruji a vymýšlím svoje vlastní kreace, které jsem se rozhodla začít si zapisovat a uveřejňovat je. Je klidně možné, že některý z mých receptů nebude nejoriginálnější, ale je stoprocentní, že jsem jej nevyčetla v žádné kuchařce, prostě mě tak napadlo suroviny skombinovat. Přeji dobrou chuť.

Aunque no soy cocinera profesional tengo un genio cocinero. Solamente algunas veces me atengo a las recetas clásicas, más bien me sirven como inspiración para inventar mis propias recetas. He decidido empezar a apuntarlas y publicarlas. Es posible que algunas de mis recetas no será muy original pero lo que es seguro es que todas estas recetas son mis inventos…¡Que aproveche!

3. 4. 2012

Pečený králík s mrkví a fazolkami / Conejo asado con zanahorias y echotes


 CZ/ doba přípravy: cca 1,5 hod
        počet porcí: 4

Suroviny:
* králík (rozčtvrcený na 8-10 částí)
* 200g slaniny (na kostičky)
* 2 mrkve
* 50g fazolových lusků (čerstvé nebo mražené)
* 2 lžíce plnotučné hořčice
* 2 lžíce hořčice dijon
* 2-3 stroužky česneku
* lžíce sušené pažitky
* 1-2 lžíce sladké mleté papriky
* sůl, pepř
* 3 lžíce olivového oleje

Příprava:
V míse smícháme olej, horčice, pažitku, mletou papriku, rozmačkaný česnek, sůl a pepř a vytvoříme tak marinádu, do které naložíme králíka rozčtvrceného na menší kusy. Necháme uležet v lednici, nejlépe 24 hodin.
Do marinády přidáme slaninu. Na dno plechu, nebo zapékací mísy nalijeme trochu vody a vložíme králíka i s marinádou. Na povrch naklademe na kousky nakrájenou mrkev a fazolové lusky. Vložíme do trouby předehřáté na 230 stupňů a cca hodinu pečeme. Během pečení maso otočíme a promícháme se zeleninou.
Jako přílohu jsem si zvolila restované brambory na cibulce, ale vhodná je i bramborová kaše.
Dobrou chuť!
----------------------------
ES/ tiempo de preparación: cca 1,5 horas
       raciones: 4

Ingredientes:
* 1 conejo (partido en 8-10 trozos)
* 200 g de bacon (cortado)
* 2 zanahorias
* 50 g de echotes
* 2 cucharas de mostaza
* 2 cucharas de mostaza dijon
* 2-3 dientes de ajo (triturado)
* 1 cuchara de cebollino
* 1-2 cucharas de pimienton dulce
* sal, pimienta
* 3 cucharas de aceite de oliva

Preparación:
En un bol mezclar aceite de oliva con mostazas, cebollino, sal, pimienta, ajo triturado y pimenton dulce. En la mezcla adobar el conejo y dejar añejar en la nevera (puede ser hasta 24 horas).
Añadir el bacon al adobo. Echar un poco de agua a la bandeja de horno y poner el conejo con el adobo. Por encima poner zanahorias cortadas en trozos y echotes. Poner en el horno calentado al 230 grados y asar cca una hora. Durante la cocion dar la vuelta a la carne y verdura.
Como guarnición recomendo purré de patatas o patatas salteadas con cebolla.
¡Que aproveche!

Žádné komentáře:

Okomentovat