Ačkoliv nejsem profesionální vyučená kuchařka, mám na vaření talent. Klasickými recepty se řídím málokdy, spíše se jimi inspiruji a vymýšlím svoje vlastní kreace, které jsem se rozhodla začít si zapisovat a uveřejňovat je. Je klidně možné, že některý z mých receptů nebude nejoriginálnější, ale je stoprocentní, že jsem jej nevyčetla v žádné kuchařce, prostě mě tak napadlo suroviny skombinovat. Přeji dobrou chuť.

Aunque no soy cocinera profesional tengo un genio cocinero. Solamente algunas veces me atengo a las recetas clásicas, más bien me sirven como inspiración para inventar mis propias recetas. He decidido empezar a apuntarlas y publicarlas. Es posible que algunas de mis recetas no será muy original pero lo que es seguro es que todas estas recetas son mis inventos…¡Que aproveche!

13. 4. 2012

Banáno-čokoládová panna cotta s indiánskou mátou a chilli / Panna cotta de plátano y chocolate con hierba buena y chilli

CZ/ doba přípravy: cca 20 min
porce: cca 4

Suroviny:
* 250 ml smetany
* 250 ml mléka
* banán
* 1/3 čokolády na vaření
* 2 želatinové pláty
* 4 – 5 lístků indiánské máty (hierba buena neboli Satureja Douglasii)
* 2-3 sušené papričky chilli
* lžička vanilkového cukru
* 2 lžíce cukru krupice
* špetka soli
* citronová kůra z ½ citronu
* pomerančová kůra z ½ pomeranče

Příprava:

Plátky želatiny vložíme do vlažné vody, aby změkly.
V kastrolu rozmačkáme banán a zalijeme jej mlékem a smetanou. Přidáme citronovou a pomerančovou kúru, vanilkový a krupicový cukr a za občasného míchání přivedeme k varu. Vyjmeme citronovou a pomerančovou kúru a případné kousky banánu rozmixujeme. Ve smetaně necháme rozpustit čokoládu na vaření. Přidáme nadrobno nasekanou mátu a chilli (bez semínek). Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v čokoládové smetaně. Nalijeme do sklenic, nebo formiček a necháme ztuhnout v lednici.
--------------------
ES/ tiempo de preparación: cca 20 min
raciones: cca 4

Ingredientes:
* 250 ml de nata para cocinar
* 250 ml de leche
* plátano
* 1/3 de chocolate para fundir
* 2 láminas de gelatina
* 4-5 hojas de hierba buena
* 2-3 guindillas secas
* cucharita de azúcar vainillado
* 2 cucharas de azúcar
* pizca de sal
* piel de ½ limón
* piel de ½ naranja

Preparación:
Poner la gelatina en agua tíbia para que se ponga blanda.
En una cacerola machacar el plátano y echar la nata y la leche. Poner las pieles de limón y naranja, azúcar vainillado y azúcar. Calentar hasta el punto de hervir. Sacar las pieles y triturar los restos de plátano. Dejar fundir el chocolate en la nata. Añadir la hierba buena bien picada y guindillas (sin pepitas). Sacar la gelatina del agua y fundirla en la nata. Echar la mezcla en vasos. Dejar endurecerse en la nevera.
¡Que aproveche!

Žádné komentáře:

Okomentovat