Ačkoliv nejsem profesionální vyučená kuchařka, mám na vaření talent. Klasickými recepty se řídím málokdy, spíše se jimi inspiruji a vymýšlím svoje vlastní kreace, které jsem se rozhodla začít si zapisovat a uveřejňovat je. Je klidně možné, že některý z mých receptů nebude nejoriginálnější, ale je stoprocentní, že jsem jej nevyčetla v žádné kuchařce, prostě mě tak napadlo suroviny skombinovat. Přeji dobrou chuť.

Aunque no soy cocinera profesional tengo un genio cocinero. Solamente algunas veces me atengo a las recetas clásicas, más bien me sirven como inspiración para inventar mis propias recetas. He decidido empezar a apuntarlas y publicarlas. Es posible que algunas de mis recetas no será muy original pero lo que es seguro es que todas estas recetas son mis inventos…¡Que aproveche!

5. 4. 2012

Marinovaná hovězí směs v pita chlebu / Vacuno adobado al estilo mejicano en pita

CZ/ doba přípravy: cca 1 hodina
        počet porcí: 2 - 3

Suroviny:
* 200 g hovězího masa na guláš
* lžíce curry
* lžíce hořčice dijon
* 2 lžíce olivového oleje
* stroužek česneku (rozmačkaný)
* sůl, pepř
* lžička drceného kmínu
* 200g mražené zeleniny na mexické pokrmy
* 150 ml smetany
* pita chléb

Příprava:
Připravíme si marinádu smícháním oleje, curry, drceného kmínu, rozmačkaného česneku, hořčice, soli a pepře a naložíme do ní hovězí maso nakrájené na malé kousky. Necháme přes noc uležet v lednici.
Směs promícháme s mexickou zeleninou a vložíme do zapékací mísy. Zalijeme smetanou, promícháme a vložíme do předehřáté trouby (230 stupňů). Pečeme 45 minut.
Hotovou směs podáváme v pita chlebu.
Dobrou chuť!
---------------
ES/ tiempo de preparación: cca 1 hora
      raciones: 2-3

Ingredientes:
* 200 g carne vacuno
* cuchara de curry
* cuchara de mostaza dijon
* 2 cucharas del aceite oliva
* un diente de ajo (triturado)
* sal, pimienta
* cucharita de cumino machacado
* 200g de verduras mejicanas
* 150 ml de nata para cocinar
* pan pita

Preparación:
Preparar el adobo del aceite, curry, cumino, ajo triturado, mostaza dijon, sal y pimienta. Cortar la carne en trozos pequeños y mezclarla con el adobo. Dejar añejar durante la noche en la nevera.
Mezclar el carne adobado con las verduras y poner en una bandeja de horno. Echar la nata (eventualmente un poco de agua) y mezclar. El horno calentar al 230 grados y poner la mezcla. Tardará cca 45 minutos hasta que la carne se ponga tierna (depende el tamaño de la carne).
Rellenar el pan pita con la mezcla.
¡Que aproveche!

Žádné komentáře:

Okomentovat