Ačkoliv nejsem profesionální vyučená kuchařka, mám na vaření talent. Klasickými recepty se řídím málokdy, spíše se jimi inspiruji a vymýšlím svoje vlastní kreace, které jsem se rozhodla začít si zapisovat a uveřejňovat je. Je klidně možné, že některý z mých receptů nebude nejoriginálnější, ale je stoprocentní, že jsem jej nevyčetla v žádné kuchařce, prostě mě tak napadlo suroviny skombinovat. Přeji dobrou chuť.

Aunque no soy cocinera profesional tengo un genio cocinero. Solamente algunas veces me atengo a las recetas clásicas, más bien me sirven como inspiración para inventar mis propias recetas. He decidido empezar a apuntarlas y publicarlas. Es posible que algunas de mis recetas no será muy original pero lo que es seguro es que todas estas recetas son mis inventos…¡Que aproveche!

5. 4. 2012

Cuketová krémová polévka / Crema de calabacín

 CZ/ doba přípravy: 30 min
        počet porcí: 4

Suroviny:
* 1 cuketa (350 g)
* 1 brambor
* ½ cibule
* 1 stroužek česneku
* zeleninový bujón
* 150 ml smetany (15%)
* 2 lžíce olivového oleje
* toustový chléb
* máslo
* sůl
* lžička majoránky

Příprava:
Na oleji oprančíme nadrobno nasekanou cibuli a stroužek česneku. Přidáme nadrobno nastrouhanou cuketu a brambor a zalijeme vodou. Přidáme kostičku zeleninového bujónu a vaříme zhruba 20 minut. Když je zelenina měkká, přimícháme smetanu a ručním mixérem rozmixujeme obsah polévky, až vznikne krém. Přimícháme trochu majoránky a ochutíme solí.
Podáváme s namále osmaženými kostičkami toustového chleba.
Dobrou chuť!
-------------------
ES/  tiempo de preparación: 30 min
        raciones: 4

Ingredientes:

* 1 calabacín (350 g)
* 1 patata
* ½ de cebolla
* 1 diente de ajo
* 1 caldo vegetal
* 150 ml de nata para cocinar
* cucharita de mejorana
* 2 cucharas de aceite de oliva
* pan para tostada
* mantequilla
* sal

Preparación:
Picar el ajo y sorfreírlo en aceite con la cebolla cortada en trozos pequeños. Rallar el calabacín y patata y añadirlo a la olla. Cubrir con agua. Añadir caldo vegetal y hervir 20 minutos hasta que la verdura se ponga blanda. Echar la nata y triturar con la batidora hasta que se ponga cremosa. Añadir un  poco de mejorana y al gusto poner la sal.
Cortar el pan para tostada y tostarle con un poco de mantequilla en una sarten.

¡Que aproveche!

Žádné komentáře:

Okomentovat