Ačkoliv nejsem profesionální vyučená kuchařka, mám na vaření talent. Klasickými recepty se řídím málokdy, spíše se jimi inspiruji a vymýšlím svoje vlastní kreace, které jsem se rozhodla začít si zapisovat a uveřejňovat je. Je klidně možné, že některý z mých receptů nebude nejoriginálnější, ale je stoprocentní, že jsem jej nevyčetla v žádné kuchařce, prostě mě tak napadlo suroviny skombinovat. Přeji dobrou chuť.

Aunque no soy cocinera profesional tengo un genio cocinero. Solamente algunas veces me atengo a las recetas clásicas, más bien me sirven como inspiración para inventar mis propias recetas. He decidido empezar a apuntarlas y publicarlas. Es posible que algunas de mis recetas no será muy original pero lo que es seguro es que todas estas recetas son mis inventos…¡Que aproveche!

8. 4. 2012

Garnáty s mořskou štikou na česneku/ Gambas con merluza al ajillo


CZ/ doba přípravy: cca 20 min
       porce: 1

Suroviny:
* 10 garnátů
* 1 filet mořské štiky
* palička česneku
* 1 sušená chilli paprička
* sůl, pepř
* bobkový list
* citron
* olivový olej

Příprava:
Česnek nakrájíme na plátky a pokryjeme jím dno keramické misky. Na něj poklademe garnáty a filet mořské štiky nakrájený na menší kusy. Posolíme, popepříme, přidáme bobkový list a chilli papričku a zalijeme olivovým olejem. Vložíme do trouby předehřáté na 250 stupňů a pečeme cca 15 minut.
Kousky ryby pokapeme citronem. Podáváme s chlebem.
Pozor na spálený jazyk od horkého oleje.
Dobrou chuť!
-------------
ES/ tiempo de preparación: cca 20 min
racion: 1

Ingredientes:
* 10 gambas
* filete de merluza
* 1 cabeza de ajo
* 1 guindilla entera
* 1 laurel
* sal, pimienta
* limón
* aceite de oliva

Preparación:
Cortar los dientes de ajo a láminas y ponerlas en un cacharo de cerámica. Cubrirlo con gambas y merluza cortada en trozos pequeños. Poner sal, pimienta,  un laurel y guindilla. Echar aceite de oliva. Calentar el horno a 250 grados y poner a hornearlo a cca 15 minutos.
Poner un poco de zumo de limon al pescado.
¡Ojo con el aceite caliente!
¡Que aproveche!

Žádné komentáře:

Okomentovat