Ačkoliv nejsem profesionální vyučená kuchařka, mám na vaření talent. Klasickými recepty se řídím málokdy, spíše se jimi inspiruji a vymýšlím svoje vlastní kreace, které jsem se rozhodla začít si zapisovat a uveřejňovat je. Je klidně možné, že některý z mých receptů nebude nejoriginálnější, ale je stoprocentní, že jsem jej nevyčetla v žádné kuchařce, prostě mě tak napadlo suroviny skombinovat. Přeji dobrou chuť.

Aunque no soy cocinera profesional tengo un genio cocinero. Solamente algunas veces me atengo a las recetas clásicas, más bien me sirven como inspiración para inventar mis propias recetas. He decidido empezar a apuntarlas y publicarlas. Es posible que algunas de mis recetas no será muy original pero lo que es seguro es que todas estas recetas son mis inventos…¡Que aproveche!

29. 4. 2012

Zelené rizoto/ Risotto verde


CZ/ doba přípravy: cca 30 min
raciones: 2-3

Suroviny:
* cibule
* 6 - 7 zelených chřestů
* 100 g mraženého nasekaného špenátu
* 2 hrsti hrachu
* 3 stroužky česneku
* 2 dl bílého stolního vína
* 150 g krátkozrné rýže
* 70 g nastrouhaného ementálu
* sůl
* olivový olej

Příprava:
Cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek nasekáme na drobno. Chřest nakrájíme na centimentrové kousky (dřevnatý stonek vyhodíme). Risoto připravujeme na pánvi. Na olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem a přidáme chřest. Jakmile začne cibule zlátnout a chřest trochu změkne, přidáme rozmražený špenát a hrách. Zalijeme vínem a chvíli dusíme. Přidáme rýži a zalijeme vodou (na jeden díl rýže dva a půl dílu vody). Osolíme a za občasného míchání vaříme ta dlouho, než je rýže hotová. Nakonec přimícháme naastrouhaný sýr a podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!
---------------
ES/ tiempo de preparación: cca 30 min
raciones: 2-3


Ingredientes:
* cebolla
* 6-7 espárragos verdes
* 100 g de espinacas congeladas
* 2 manojos de guisantes
* 3 dientes de ajo
* 2 dl de vino blanco
* 150 g de arroz redondo
* 70 g de queso emental rallado
* sal
* aceite de oliva

Preparación:
Cortar la cebolla en trozos pequeños. Picar el ajo. Cortar los espárragos en trozos de 1 cm (la parte dura tirar). Coger una sartén más profunda, echar un poco de aceite de oliva y sofreír la cebolla con ajo. Añadir los espárragos. Cuando empiezen a ponerse dorados añadir las espinacas y guisantes. Echar el vino blanco y dejar un minuto cocinar.
Añadir el arroz y agua (a una parte del arroz dos partes y media de agua). Poner sal y cocinar tanto tiempo hasta que el arroz esté hecho. Al final mezclar con queso rallado y al gusto poner sal.
¡Que aproveche!

Žádné komentáře:

Okomentovat