CZ/ doba přípravy: cca 30 min
raciones:
2-3
Suroviny:
*
cibule
* 6 - 7
zelených chřestů
* 100 g mraženého nasekaného
špenátu
* 2
hrsti hrachu
* 3
stroužky česneku
* 2 dl bílého stolního vína
* 150 g krátkozrné rýže
* 70 g nastrouhaného ementálu
* sůl
*
olivový olej
Příprava:
Cibuli nakrájíme
na kostičky. Česnek nasekáme na drobno. Chřest nakrájíme na centimentrové
kousky (dřevnatý stonek vyhodíme). Risoto připravujeme na pánvi. Na olivovém
oleji orestujeme cibuli s česnekem a přidáme chřest. Jakmile začne cibule
zlátnout a chřest trochu změkne, přidáme rozmražený špenát a hrách. Zalijeme
vínem a chvíli dusíme. Přidáme rýži a zalijeme vodou (na jeden díl rýže dva a
půl dílu vody). Osolíme a za občasného míchání vaříme ta dlouho, než je rýže
hotová. Nakonec přimícháme naastrouhaný sýr a podle chuti dosolíme.
Dobrou
chuť!
---------------
ES/ tiempo de preparación: cca 30 min
raciones:
2-3
Ingredientes:
*
cebolla
* 6-7
espárragos verdes
* 100 g de espinacas congeladas
* 2
manojos de guisantes
* 3
dientes de ajo
* 2 dl de vino blanco
* 150 g de arroz redondo
* 70 g de queso emental rallado
* sal
*
aceite de oliva
Preparación:
Cortar
la cebolla en trozos pequeños. Picar el ajo. Cortar los espárragos en trozos de 1 cm (la parte dura tirar).
Coger una sartén más profunda, echar un poco de aceite de oliva y sofreír la
cebolla con ajo. Añadir los espárragos. Cuando empiezen a ponerse dorados añadir
las espinacas y guisantes. Echar el vino blanco y dejar un minuto cocinar.
Añadir
el arroz y agua (a una parte del arroz dos partes y media de agua). Poner sal y
cocinar tanto tiempo hasta que el arroz esté hecho. Al final mezclar con queso
rallado y al gusto poner sal.
¡Que
aproveche!
Žádné komentáře:
Okomentovat