Ačkoliv nejsem profesionální vyučená kuchařka, mám na vaření talent. Klasickými recepty se řídím málokdy, spíše se jimi inspiruji a vymýšlím svoje vlastní kreace, které jsem se rozhodla začít si zapisovat a uveřejňovat je. Je klidně možné, že některý z mých receptů nebude nejoriginálnější, ale je stoprocentní, že jsem jej nevyčetla v žádné kuchařce, prostě mě tak napadlo suroviny skombinovat. Přeji dobrou chuť.

Aunque no soy cocinera profesional tengo un genio cocinero. Solamente algunas veces me atengo a las recetas clásicas, más bien me sirven como inspiración para inventar mis propias recetas. He decidido empezar a apuntarlas y publicarlas. Es posible que algunas de mis recetas no será muy original pero lo que es seguro es que todas estas recetas son mis inventos…¡Que aproveche!

26. 4. 2012

Jablečný moučník / Sabrosa tarta de manzana


CZ/ doba přípravy: cca 75 min
porce: 8

Suroviny:
* 180 g másla
* 200 g hladké mouky
* 180 g cukru krupice
* 4-5  jablek
* lžička mleté skořice
* ½ prášku do pečiva
* 3 vejce
* lžíce vanilkového cukru

Příprava:
Rozpustíme máslo a necháme jej vychládnout. Jablka nastrouháme na struhadle. V míse rozšleháme vejce s cukrem. Přidáme vychládlé máslo, vanilkový cukr a jablka. Poté přimícháme skořici. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme a nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca hodinu.

Dobrou chuť!
-------------
ES/ tiempo de preparación: cca 75 min
raciones: 8

Ingredientes:
* 180 g de mantequilla
* 200 g de harina
* 180 g de azúcar
* 3 manzanas
* cucharita de canela mólida
* ½ de bolsa de levadura en polvo
* 3 huevos
* cucharita de azúcar vainillado

Preparación:
Fundir la mantequilla y dejarla enfriar. Rallar las manzanas en un rallador. En un bol batir los huevos con azúcar. Verter la mantequilla fundida y fría, añadir azúcar vainillado y manzanas. Despues poner la canela. Al final añadir la harina y levadura en polvo. Mezclar todo bien y verter en el molde (untarlo con mantequilla y echar harina).
Poner en el horno precalentado a 180 grados y hornear cca una hora.

¡Que aproveche!

Žádné komentáře:

Okomentovat