Ačkoliv nejsem profesionální vyučená kuchařka, mám na vaření talent. Klasickými recepty se řídím málokdy, spíše se jimi inspiruji a vymýšlím svoje vlastní kreace, které jsem se rozhodla začít si zapisovat a uveřejňovat je. Je klidně možné, že některý z mých receptů nebude nejoriginálnější, ale je stoprocentní, že jsem jej nevyčetla v žádné kuchařce, prostě mě tak napadlo suroviny skombinovat. Přeji dobrou chuť.

Aunque no soy cocinera profesional tengo un genio cocinero. Solamente algunas veces me atengo a las recetas clásicas, más bien me sirven como inspiración para inventar mis propias recetas. He decidido empezar a apuntarlas y publicarlas. Es posible que algunas de mis recetas no será muy original pero lo que es seguro es que todas estas recetas son mis inventos…¡Que aproveche!

16. 4. 2012

Hruškový koláč / Tarta de pera

CZ/ doba přípravy: cca 1,5 hod
porce: 6-8

Ingredience:
* listové těsto
* 4 – 5 hrušek
* hrst rozinek
* lžička vanilkového cukru
* lžička mleté skořice
* 2- 3 lžíce nahrubo namletých vlašských ořechů
* cukr krupice
* 0,5 l mléka
* sáček vanilkového pudinku

Příprava:
Podle návodu připravíme pudink a necháme jej zchladnout. Hrušky oloupeme a nakrájíme na menší plátky. V míse je smícháme s vanilkovým cukrem, mletou skořicí, rozinkami a ořechy. Přidáme pudink a vše dobře promícháme. Na dno pečící dortové formy připevníme papír na pečení a celou formu vymažeme máslem. Vložíme do ní listové těsto (prodává se již ve tvaru kruhu) a dno propícháme na několika místech vidličkou, aby se koláč dobře propekl. Nalijeme směs pudinku a hrušek a dáme do péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme zhruba hodinu. Po vyjmutí hotového koláče z trouby počkáme, až zchladne a poté podáváme.
Dobrou chuť!

-------------------
ES/ tiempo de preparacion: cca 1,5 hora
raciones: 6-8

Ingredientes:
* masa de hojaldre
* 4-5 peras
* manojo de pasas
* cucharita de azúcar vainillado
* cucharita de canela molida
* 2 -3 cucharas de nueces molidos en trozos gordos
* azúcar
* 0,5 l de leche
* 1 bolsa de natillas

Preparación:
Según las instrucciones en la bolsa preparar las natillas y dejarlas enfriar. Pelar las peras y cortarlas en láminas pequeñas. Mezclarlas en una fuente con azúcar vainillado, canela, pasas y nueces. Verter las natillas y mezclarlo bein.
Poner el papel de horno en el molde y untarlo con mantequilla. Disponer la masa asentándola bien en el molde. Pinchar la masa de hojaldre varias veces con un tenedor z rellenarla con las natillas mezcladas con peras.
Precalentar el horno al 180 grados e introducir la tarta. Hornear cca 1 hora hasta que la masa y las natillas con peras se doren.
Despues de sacarlo del horno esperar hasta que la tarta se enfrie.
¡Que aproveche!

Žádné komentáře:

Okomentovat