Ačkoliv nejsem profesionální vyučená kuchařka, mám na vaření talent. Klasickými recepty se řídím málokdy, spíše se jimi inspiruji a vymýšlím svoje vlastní kreace, které jsem se rozhodla začít si zapisovat a uveřejňovat je. Je klidně možné, že některý z mých receptů nebude nejoriginálnější, ale je stoprocentní, že jsem jej nevyčetla v žádné kuchařce, prostě mě tak napadlo suroviny skombinovat. Přeji dobrou chuť.

Aunque no soy cocinera profesional tengo un genio cocinero. Solamente algunas veces me atengo a las recetas clásicas, más bien me sirven como inspiración para inventar mis propias recetas. He decidido empezar a apuntarlas y publicarlas. Es posible que algunas de mis recetas no será muy original pero lo que es seguro es que todas estas recetas son mis inventos…¡Que aproveche!

22. 4. 2012

Pomerančový sorbet s ořechy v karamelu/ Sorbete de naranja con nueces en caramelo

Tento recept jsem vymyslela poté, co jsem zhlédla jeden z pořadů Jamieho Olivera.

CZ/ doba přípravy: cca 30 min + den na zamrazení
porce: 4

Suroviny:
* cukr krupice
* 3-4 pomeranče
* 2 lžíce karibského hnědého rumu
* 50 g vlašských ořechů
* voda

Příprava:
Připravíme si cukrový sirup. Přivedeme k varu sklenici cukru rozpuštěnou ve sklenici vody. jakmile začne vařit, vypneme sporák a necháme zchladnout.
Pomeranče oloupeme a do mísy vyloupeme z jednotlivých měsíčků zrníčka. Tuhou dužinu odstraníme. Přimícháme vyloupané pomeranče k cukrovému sirupu. přidáme dvě lžíce rumu, nalijeme do předem vychlazené nádoby a dáme do mrazáku. Po zhruba třech hodinách vytáhneme a mírně ztuhlou hmotu promícháme vidličkou tak, aby se do směsi dostal vzduch. Dáme znovu zamrazit.
Ořechy v karamelu: na pánev dáme vařit půl sklenice cukru s 3 lžícemi vody. Jádra vlašských ořechů rozdrtíme paličkou na maso na hrubší kusy. Jakmile cukr na pánvi začne hnědnout a vznikat tak karamel, přisypeme ořechy a promícháme to. Vysypeme na olejem pomazaný alobal a necháme zchladnout.
Ořechy pak posypeme naservírovaný sorbet.
Dobrou chuť!
-----------------------
Esta receta inventé despues de ver una de las programas de Jamie Oliver.

ES/ tiempo de preparacion: cca 30 min + día para congelarlo
raciones: 4

Ingredientes:
* azúcar
* 3-4 naranjas
* 2 cucharas del ron caribeño añejo Mayaray
* 50 g de nueces
* agua

Preparación:
Preparar el sirope de azúcar mezclando un vaso de agua con un vaso de azúcar. Calentar hasta que hierva y apagar el fuego.
Pelar las naranjas y mondar la pulpa en un bol. Las partes de pulpa dura tirar. Verter el zumo de naranjas con la pulpa al sirope de azúcar. Añadir dos cucharas de ron añejo y meyclarlo. Verter en una bandeja y ponerlo en el congelador. Cuando empieze a congelarse, remover con un tenedor para que entre aire. Dejar congelar.
Nueces en caramelo: En una sartén poner medio vaso de azúcar y tres cucharas de agua y hervirlo hasta que el azúcar empieze a dorarse. Las nueces machacar un poco y añadir al caramelo. Remover. Sacarlo a un papel de aluminio engrasado con aceite y dejar enfríar.
Servir el sorbet con las nueces por encima.
¡Que aproveche!

Žádné komentáře:

Okomentovat